הפרעות זיכרון מהוות ספקטרום מגוון של הפרעות קוגניטיביות שהסיבה להן לרב אינה ידועה. הקושי בדרך כלל מתבטא באחד או יותר מהתחומים הבאים: הפרעה בזיכרון לטווח קצר (כמו לשחזר מידע זמן קצר לאחר מכן), הפרעה בריכוז, הפרעה בתפקודי שפה (לדוגמא קושי בשליפת שמות או מילים, שינוי בכתיבה או בהבנה) , הפרעת התמצאות (כמו קושי לזכור את היום או התאריך, או חוסר התמצאות במקום מוכר), הפרעה בתפקודים ניהוליים (כגון קושי בתכנון וביצוע מספר מטלות ברצף). לעיתים יתלוו גם שינויים תפקודיים כמו קשיים בביצוע מטלות שבשגרה, או קשיים התנהגותיים, כמו שינוי באופי, עצבנות יתר, אדישות ועוד.
הפרעת זיכרון תתכן כחלק ממחלה ניוונית כמו אלצהיימר, פרקינסון או מחלת כלי דם מוחית (לדוגמא מצב לאחר אירוע מוחי). היא תתכן כחלק ממחלה אוטואימונית כמו לופוס (זאבת), טרשת נפוצה ועוד, לאחר חבלת ראש, או על רקע טיפול תרופתי שהאדם נוטל. אולם גם אנשים שנמצאים במתח נפשי רב, או סובלים ממצב דכאוני או מהפרעות שינה יכולים לפתח קשיים בזיכרון. ידוע לנו ששינויים סביבתיים כמו חשיפה לזיהומים, למתכות ורעלים , לחסרים תזונתיים (לדוגמא של ויטמינים, חומצות שומן ואחרים) ולהפרעה מטאבולית (כמו סוכרת, יתר לחץ דם, השמנת יתר ועוד) יכולים להשפיע לרעה על היכולות הקוגניטיביות. בנוסף, שינויים באורחות החיים כמו העדר פעילות גופנית או בידוד חברתי יכולים גם הם לגרום לירידה ביכולות השכליות ובתפקוד היומיומי של האדם. וכמובן שגם לגנטיקה יש תפקיד חשוב, אולם האינטראקציה שלה עם הסביבה יכולה לשנות הרבה.
לד"ר אלמן – שינה יש ניסיון רב עם תופעות אלו ולכן שיטת עבודתה כוללת אבחון מקיף ומדויק וכן בדיקה קוגניטיבית ונוירולוגית על מנת לעמוד על הגורמים שהביאו לבעיה הספציפית אצל כל מטופל. בהתאם לתוצאות האבחון ולפי בדיקות מעבדה עדכניות ,תותאם תכנית טיפול אישית עם הכוונה לתזונה נכונה ומותאמת וכן הדרכה לאורחות חיים על מנת לטפל ולשקם את הזיכרון. במידת הצורך ובהתחשב בצרכיו ורצונותיו של המטופל, יינתנו המלצות לטיפול תרופתי, תוספי תזונה, או הפניה לטיפולים נוספים (כמו ריפוי בעיסוק, פסיכולוגית וכו').
זכרו, ככל שמטפלים מוקדם יותר, כך הפוטנציאל השיקומי גבוה יותר!
הטיפול מתאים למי שמרגיש קשיים בזיכרון , בריכוז או באחד מהתפקודים האחרים, או למי שמעונין למנוע זאת בעתיד ומוכן לקחת חלק פעיל בבריאותו , להבין את שורש הבעיה ולטפל בה.